Werkplek Analyse

Werkplek Analyse

Er zijn verschillende mogelijkheden voor oefentherapie Mensendieck op de werkplek.

Voor de client/werknemer

Nadat u tijdens individuele oefentherapie heeft geleerd een gunstig houdings- en bewegingspatroon toe te passen, kan de oefentherapeut een bezoek aan de werkplek brengen. Dit om u ter plekke adviezen te geven over houding en beweging en om de werkplek op een gunstige manier met u in te delen. Op de werkplek is door deskundigen al vaak gekeken naar de stoel, bureau hoogte of andere aanpassingen. Het voordeel van een bezoek op de werkplek door uw eigen therapeut, is dat hij/zij tijdens de individuele behandelingen goed op de hoogte is van uw persoonlijke problematiek. Een goede stoel geeft namelijk geen garantie voor klachten vermindering als je niet weet hoe je erin moet zitten!

Voor de werkgever

Bij het terugdringen van ziekteverzuim is het essentieel om bij de bron te beginnen: vermijden dat lichamelijke klachten ontstaan.

De oefentherapeut geeft inzicht in lichamelijke klachten die ontstaan door een verkeerde houding of een te grote fysieke belasting. Een goede werkhouding kan klachten voorkomenen bestaande klachten verminderen of verhelpen.

De oefentherapeut is de coach voor uw bedrijf op het gebied van gezond bewegen.

Afhankelijk van uw vraag als werkgever kan de oefentherapeut worden ingezet voor:

Knelpuntenanalyse
  • Door middel van observaties, vragenlijsten en/of metingen worden de werkplekken onderzocht en geanalyseerd.
  • De werkhoudingen en bewegingen van de werknemers worden geanalyseerd.
Advisering en voorlichting
  • Bij het inrichten en/of aanpassen van de werkplek.
  • De aanschaf van hulpmiddelen op ergonomisch gebied.
Training
  • Op maat gesneden trainingsprogramma’s.
  • Voorlichting en training in groepsverband en/of individueel.
  • Aanbieden van trainingsprogramma’s met een specifiek thema: bijvoorbeeld bukken/tillen, Cans, ademhaling of ontspanning.
Reintegratie

In samenwerking met de verantwoordelijken van uw bedrijf voor de reintegratie van de werknemer kunnen wij zorgen voor een optimale reintegratie. Een goede begeleiding is belangrijk om te voorkomen dat klachten recidiveren.

Kosten

Afhankelijk van uw wensen maken wij een offerte op maat.